Levend Paardenmuseum in al zijn facetten

Kennis om te delen

Er is inmiddels veel bekend over De Hollandsche Manege. Achter deze link vindt u een schat aan informatie over het gebouw en zijn architect.

Schoolbezoek: Cultuur en dieren

Er is inmiddels veel bekend over De Hollandsche Manege. Achter deze link vindt u een schat aan informatie over het gebouw en zijn architect.

Een bijzondere combinatie midden in de stad en een unieke ervaring voor schoolklassen (6-12 jaar). Tijdens het bezoek wanen de kinderen zich in 1882. Spelenderwijs krijgen ze informatie over de historie en architectuur van dit heel bijzondere gebouw. Bovendien komen de kinderen in aanraking met de paarden en pony’s en worden ze verrast met een ongedwongen show. Ook in de stallen is allerlei informatie beschikbaar over de verschillende paarden en paardenrassen.

Ter voorbereiding van het bezoek ontvangt de school een lespakket met een les over de geschiedenis en architectuur van het gebouw en een les met basisinformatie over paarden. Mocht u speciale wensen of vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Groepen vanaf 15 kinderen.
(Reserveren via: contact@levendpaardenmuseum.nl).
Kosten: € 9,- p.p. (voor kinderen en begeleiders, exclusief entree)

Hollandsche Manege