Living Horse Museum Amsterdam

Levend Paarden Museum Nederlands
Living Horse Museum English
Paarden op de wei

Levend Paardenmuseum - De Hollandsche Manege

Naar buiten

Op een mooi stuk land, hier niet ver vandaan, genieten de paarden van onbeperkt gras, ruimte en vrijheid, zon en frisse lucht. 

Hier op de Hollandsche Manege in Amsterdam is er geen mogelijkheid om de paarden buiten op het land te zetten. Wel staan ze vaak samen los in de rijbanen zodat ze kunnen spelen, socialiseren en de ruimte hebben om rond te lopen.

Paarden moeten natuurlijk vrij rond kunnen lopen in de wei en van vers gras kunnen genieten. Daarom heeft de familie Valk een stuk land aangekocht in Noord-Holland, waar de paarden regelmatig naar toe kunnen om van een vakantie te genieten. De paarden rouleren en gaan om de beurt een week of langer naar de wei. 

In de zomervakantie gaan alle paarden en pony’s tegelijk twee weken op vakantie. De manege is dan gesloten, het museum is wel open voor de Dutch Equine Art Fair. 

Ook in de herfst gaan alle paarden en pony’s een week op vakantie. 

Hollandsche Manege Paarden Weiland
Hollandsche Manege Paarden Weiland
Vakantieland

Paarden moeten natuurlijk ook kunnen scharrelen in de wei en van vers gras kunnen genieten. Daarom heeft de familie Valk een stuk land aangekocht in Noord-Holland, waar de paarden regelmatig naartoe kunnen om van een vakantie te genieten. De paarden rouleren en gaan om de beurt een week of langer naar de wei. 

In de zomervakantie en in de herfst gaan alle paarden en pony’s tegelijk twee weken op vakantie. Onze manege is dan gesloten.

Hollandsche Manege Paarden Weiland
Inladen

Het inladen van de paarden blijft altijd een spektakel. De paarden zijn er inmiddels aan gewend. Vanuit de stallen worden ze begeleid naar de Overtoom. Daar staan twee enorme wagens klaar waar de paarden in geladen worden.

Benieuwd hoe dat er aan toe gaat? Bekijk de filmpjes.

Video afspelen over Paarden inladen Overtoom

De paarden lopen super braaf de grote wagen op. Ze zijn het inmiddels wel gewend. Ondanks dat ze de drukte gewend zijn, is het natuurlijk heerlijk voor ze dat ze ook regelmatig naar het land gaan. 

Video afspelen over Pony's inladen Overtoom

Ook de pony’s gaan zonder morren mee op de wagen. Tijd voor een welverdiende vakantie.

Video afspelen over Inladen paarden vrachtwagen

Met de eigen vrachtwagen nemen we ook nog wat paarden mee. Deze vrachtwagen gebruiken we ook voor wedstrijden en buitenritten. Overigens krijgen we eind 2023 nieuwe, kleinere wagentjes. 

Video afspelen over Paarden uitladen weiland

Dit is natuurlijk ultiem genieten. Met z’n allen lekker rennen en rondscharrelen op de wei. 

Missie en visie

De rijschool

Scroll naar boven
Levend Paarden Museum Amsterdam

Experience the enchantment of equestrian wonders at the Living Horse Museum Amsterdam!   > > >