Verhuur

Locatieverhuur en Business Events

Een “Hollandsch” evenement in een historische, hippische omgeving. In korte tijd heeft De Hollandsche Manege een plaatsje veroverd waar het gaat om het organiseren van uw (bedrijfs)evenementen, vergaderingen en feesten en trouwerijen. In samenwerking met u of eventueel uw evenementenbureau kan De Hollandsche Manege zorgen voor zowel klein- als grootschalige evenementen, waarbij het overbrengen van uw boodschap centraal zal staan. Uniek hierbij is dat het een en ander altijd gecombineerd kan worden met bijzondere hippische demonstraties.

De verschillende ruimtes

De Hollandsche Manege is de oudste rijschool in Nederland. Het in renaissance stijl opgetrokken gebouw, een meesterwerk van de architect A.L. van Gendt, werd in 1882 opgeleverd. Bij binnenkomst via de monumentale toegangspoort raakt men direct betoverd door de schoonheid van het gebouw. De hoge binnen-rijbaan met de balustrades en de schitterende ornamenten ademen de grandeur en de allure van vroegere tijden. Ook de foyer is een fraai stukje binnenhuisarchitectuur met passende versieringen zowel in hout als in stucwerk uitgevoerd. Kortom, een uniek stukje architectuur in het hartje van Amsterdam.

De foyer
De historische foyer is uitermate geschikt voor het organiseren van stijlvolle feesten en vergaderingen. Alles krijgt in deze sfeervolle omgeving glans; van bruiloft tot (product)presentatie.
 Ook zijn er in het verleden al veel opnames gemaakt voor speelfilms, maar ook voor modetijdschriften.

Hollandsche Manege Foyer

De historische rijbaan
Een mooier decor voor een prachtig evenement is haast niet denkbaar; de historische rijbaan van de Hollandsche Manege, waarbij het fraaie muziekbalkon een bijzonder pronkstuk is.

Een mooier decor voor een prachtig evenement is haast niet denkbaar. De historische rijbaan van De Hollandsche Manege, waarbij het fraaie muziekbalkon een bijzonder pronkstuk is.

Hollandsche Manege Rijbaan

De toegangspoort
Waar vroeger de koetsen naar binnen reden kunt u nu op een mooie rode loper samen met uw gasten het glas heffen. Dat kan staand tijdens een receptie, maar ook aan lange tafels. Deze fraaie ruimte is speciaal geschikt voor besloten evenementen zoals persconferenties en familiefeesten.

Hollandsche Manege Toegangspoort

Heeft u speciale wensen voor een bijzonder ontvangst?Er is heel veel mogelijk; een strijkkwartet op het muziekbalkon, het aanschouwen van een ‘pas de deux’. Maar ook een speelsere invulling is mogelijk, bijvoorbeeld een ponyles voor de kinderen. Als u echt een bijzondere omlijsting van uw ontvangst wenst, dan is er de carrouselgroep. De carrouselgroep is een groep van 12 of 16 ruiters die in groepsverband, in tenue en op klassieke muziek allerlei figuren rijden. Het is een schitterend mooi optreden, waarbij iedereen altijd ademloos staat te genieten.

De Hollandsche Manege werkt graag samen met haar exclusieve cateraar. 
Alle evenementen zijn maatwerk en worden in onderling overleg samengesteld. Neem voor kleine evenementen contact op met Elsbeth Bos (elsbeth@hollandschemanege.nl). Voor grote evenementen kunt u contact opnemen met Vincent Valk (vincent@hollandschemanege.nl).

Trouwen in de Hollandsche Manege

De Hollandsche Manege is door de gemeente Amsterdam aangewezen als “huis der gemeente”. Dit betekent dat u uw burgerlijk huwelijk kunt afsluiten in een hippisch decor uit 1882. Een perfecte locatie voor een prachtige dag.

Heeft u speciale wensen? Er is heel veel mogelijk; een romantische paardenshow, een orkestje op het muziekbalkon of een leuke speurtocht voor de aanwezige kinderen. Neem contact op met Elsbeth Bos want elk feest is voor ons maatwerk. (elsbeth@hollandschemanege.nl).

Een fotogenieke ambiance

Wilt u iets bijzonders voor een fotoshoot of een filmopname? Dan bent u op De Hollandsche Manege op de juiste plaats. Het monument is prachtig en de paarden maken het geheel tot een locatie die u nergens elders zal vinden.