Zien en doen

Tentoonstellingen

Neo-classisisme of gewoon een mooi gebouw?

Vanaf heden is er in de Hollandsche Manege een tentoonstelling te zien over de architectonische geschiedenis van dit bijzondere hippische monument.

Kosten: is inbegrepen bij uw entreekaart

Rondleidingen

Algemene rondleidingHollandsche Manege

Wilt u meer te weten komen over de paarden en het historische pand dan is een rondleiding een absolute aanrader.

Kosten: (exclusief entree)
Groepen tot 20 personen € 50,-
Groepen 20-40 personen € 75,-

Groepen groter dan 40 personen zijn alleen mogelijk op aanvraag

Activiteiten

Voorstelling Vondel Carrousel

Rijden op dameszadel lijkt een verschijnsel geworden van voorbije tijden. Op de Hollandsche Manege houdt men deze traditie voor amazones in ere. Ons Vondel Carrousel laat tijdens deze voorstelling haar fraaie manoeuvres zien.

(Reserveren is niet nodig. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.)
Meer informatie via: contact@levendpaardenmuseum.nl)
Kosten: € 17,50 p.p.

Speurtocht

Aan de hand van deze speurtocht leer je meer over de manege en haar bewoners. Wie weet alle juiste antwoorden te achterhalen?
Kosten: € 2,50 p.p. (exclusief entree)

Cursus: poetsen en opzadelen

Met deze cursus maakt je kennis met het paard. Hoe benader je een paard, welke handelingen zijn er nodig voordat je kunt rijden en krijg je allerlei leuke wetenswaardigheden te horen.
Let op: Vooraf reserveren is noodzakelijk! Kijk voor data in de agenda op de homepage.
(Reserveren via: contact@levendpaardenmuseum.nl).
Kosten: € 25 p.p. (inclusief entree)

High tea in de Foyer

Op De Hollandsche Manege houdt men van sfeervolle feestjes. Kleine, maar ook grote gezelschappen zijn van harte welkom om van een high tea te genieten. Elk ontvangst is even stijlvol en bijzonder. Let op: Vooraf reserveren is noodzakelijk!
(Reserveren via: contact@levendpaardenmuseum.nl)
Kosten high tea: € 26 p.p. (inclusief entree)

High tea in combinatie met rijles op dameszadel

Heeft u rijervaring dan is het natuurlijk ook heel leuk om de high tea te combineren met een les in dameszadel. Vrienden en vriendinnen zonder rijervaring kunnen meekijken vanaf het statige balkon. Let op: Vooraf reserveren is noodzakelijk!
(Reserveren via: contact@levendpaardenmuseum.nl).
Kosten High tea met rijles: € 52 p.p. (inclusief entree) bij 3 of meer ruiters.

Kinderfeestje

Hoera… er is er een jarig!
En waar kun je dat beter vieren dan in het Levend Paardenmuseum, samen met je vrienden / vriendinnen en de paarden. Na binnenkomst krijg je een glaasje drinken en dan maak je een leuke speurtocht door het gebouw. Hierna ga je echt hands-on met de paarden aan de slag! Je gaat naar de stal om de allerliefste paarden en pony’s uit stal te halen. Heerlijk een half uur op het paard rijden en daarna zingen en feesten!
Hierna staat de tafel gedekt met leuke kleurplaten en kun je je tegoed doen aan een bordje patat of een overheerlijke pannenkoek. Natuurlijk is er volop limonade voor iedereen. Aan het eind van het feest ligt er voor iedereen nog een leuke attentie klaar!

Voor wie?

Eigenlijk voor iedereen! Vanaf 6 jaar tot 80 jaar. Minimum aantal van zes personen. Je hoeft niet op paardrijles te zitten om mee te kunnen doen. En ook je vriendjes en vriendinnetjes hoeven geen ervaring te hebben. In principe is het op alle dagen en tijden mogelijk.

Nog extra wensen?

Heb je nog extra wensen of ideeën. In overleg is heel veel mogelijk. Dus laat gerust horen! Je kunt bijvoorbeeld ook taart komen eten en dan de cadeautjes uitpakken; heerlijk thuis geen rommel!

Even op een rijtje:

Onbeperkt limonade – een half uur les – voor iedereen een cap te leen – leuke kleurplaten – patat of pannenkoek – een leuke attentie.

Let op: Vooraf reserveren is noodzakelijk!
(Reserveren via: contact@levendpaardenmuseum.nl).
Kosten: € 23,50 p.p. (inclusief entree)

Hollandsche Manege